Fókuszban  a  megváltozott  munkaképességűek  foglalkoztatása

Tagszervezetünk a GTR Humán Közhasznú Nonprofit Kft meghívására részt vettünk a Via Carpatia EGTC” szakmai rendezvény- és konferencián, melynek témája "A védett foglalkoztatók jogi és társadalmi hatása a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában."


A rendevény a  Via Carpatia EGTC” határon átnyúló interreg VI-A Magyarország – Szlovákia Program része. Célja, hogy a magyar és szlovák rehabilitációs munkáltatók tapasztalatot cseréljenek a  megváltozott  munkaképességű személyek foglalkoztatásával,  mentori támogatásával és a nyílt munkaerőpiaci integráció eredményekkel kapcsolatban.  A program  során 2 szlovák és 4 magyar  rehabilitációs munkáltató  részvételével a TAVOSZ kutatásban vett részt, mely a munkáltatók és a munkavállalók jogi és pszichológiai lehetőségeit és akadályait mérte fel. Hazánk a jogi szabályozással törekszik rá, hogy biztosítsa a megváltozott munkaképességű célcsoport munkábaállását. Ez a  fejlesztő foglalkoztatás, az akkreditált foglalkoztatás és az integrált, nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatás formáiban történik. Ugyanakkor a felmérés  megállapította, hogy a jelenleg többségben lévő társadalmi gondolkodás, a sztereotípiák nem teszik lehetővé a kidolgozott jogszabályi háttér maradéktalan alkalmazását. A jogi szabályozás teljes körű betartásához elengedhetetlen a radikális szemléletváltás. 

Szövetségünk kampányt indít a munkáltatók  tájékoztatására,  a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási  előnyeinek megismertetésére.  Bővebb információ: Bánhegyiné Tanai Tünde rehabilitációs mentor - tavoszkozpont@gmail.com

 

Konferencia a kíbercsalások megelőzése érdekében