Csodaműhely
Esélyegyenlőségi program gyermekkortól a felnötté válásig

Csodaműhely Alapítvány Csobánkán valósítja meg komplex esélyegyenlőségi Kprogramját, 6 egymástól független, de egymással összefüggő területen. A társadalmi vállalkozás a szegénységből, rasszizmusból és az oktatási rebdszer hiányosságaiből adód problémákra válaszul dolgozta ki a konplex, minden korosztályt elérő programját.  


- A Koragyermekkori Programok a 0-6 éves gyermekek és édesanyjuk igényeit szolgálják ki, készségfejlesztő kompetenciafejlesztő és élményközpontú foglalkozásokkal.

- Az Afterschool Program délutáni foglalkozásokat biztosít 18 éves korig a tanulmányaikkal való lemaradás veszélyének kitett gyermekek számára. Az egyéni vagy csoportos foglalkozások pedagógiai módszerekkel, személyes igényekhez és készségekhez igazodva készülnek.

- A Lánycsoport Program 14-19 év közötti fiatal lányokat vonz össze, hogy biztonságos helyen osszák meg gondolataikat, és támogassák egymást.

- A Felnőttképzési Program az iskolarendszerből kikerült, 16 év feletti felnőttek számára biztosít hozzáférést az alap- és szakképzéshez. A program célja a munkaerő-piaci beilleszkedésük elősegítése is.

- A Közösségi Koordinációs Program célja a közösségi hatalom életre keltése és a marginalizált lakosokat érintő problémák kezelése a helyi érintettek bevonásával. A program részeként az Egyesület három helyi közösségi asszisztenst alkalmaz, ezzel is becsatornázva a helyi igényeket a szervezetbe, és segítve a programok beágyazódását.

- A Civil Hálózat rendszeres konzultációs és képzési lehetőséget kínál az Egyesülettel együttműködő önkénteseknek, szakembereknek, helyi érintetteknek.

https://csodamuhely.hu/munkank/

MEGHÍVÓ Társadalmi vállalkozások kutatásában való részvételre